روابط‌عمومی و دو رویداد بزرگ ملی و بین‌المللی

بهمن توکلی فرد_ پژوهشگر روابط عمومی و رسانه| ۲۵ تیر ۱۴۰۱ با دو رویداد بزرگ ملی و بین‌المللی روابط‌عمومی مصادف شده است: ۲۴مین سالگرد درگذشت دکتر “حمید نطقی” بنیانگذار روابط‌عمومی ایران و بزرگداشت “روز جهانی روابط‌عمومی”.

به همین مناسبت موسسه کارگزار روابط‌عمومی در نظر دارد با مشارکت تشکل‌های روابط‌عمومی، سازمان‌ها‌ها و و شرکت‌های خصوصی و دولتی، مدیران، کارشناسان، دانشجویان و سایر علاقمندان به این حوزه مهم ارتباطی، مراسم گرامیداشتی در روز ۲۵ تیر ۱۴۰۱ برگزار نماید.

اول: ۲۴مین سالگرد درگذشت دکتر حمید نطقی بنیان‌گذار روابط‌عمومی ایران

دکتر حمید نطقی در ۱۱ شهریور سال ۱۲۹۹ هجری شمسی در تبریز متولد شد. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در این شهر با خانواده خویش به شهر آستارا مهاجرت کرد و در مدرسه حکیم نظامی ‌این شهر به ادامه تحصیل پرداخت و در همین مقطع از تحصیل با نیما ‌یوشیج شاعر نوپرداز و بلندپایه ایران نیز آشنا شد.

وی سپس به تهران آمد و در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل مشغول شد و در سال ۱۳۲۱ با درجه لیسانس از این دانشکده فارغ‌التحصیل و بی‌درنگ برای ادامه تحصیل در رشته حقوق قضایی، تا مقطع دکترا در دانشگاه استانبول آغاز کرد. وی به سبب علاقه‌مندی به ادبیات و شعر در این دانشگاه با نشریه‌های ادبی شروع به همکاری نمود و از این طریق راه خود را به‌سوی وسایل ارتباطی و جهان ارتباطات آغاز کرد.

دکتر نطقی پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۲۷، ابتدا به کنسرسیوم نفت و سپس به شرکت نفت ایران و انگلیس پیوست و به‌عنوان مشاور هیات‌مدیره کنسرسیوم و در شاخه ارتباط با مطبوعات اداره اطلاعات و انتشارات شرکت نفت مشغول به‌کار شد.

وی در سال ۱۳۳۰ به مدیریت روابط‌عمومی‌‌‌ شرکت نفت منصوب شد و از آن زمان به بعد فعالیت‌های جدی خود را در زمینه روابط‌عمومی‌ آغاز کرد.

پس از تاسیس موسسه عالی روزنامه‌‏نگاری و روابط‌عمومی‌‌‌ در سال ۱۳۴۶ از دکتر نطقی برای مدیریت گروه روابط‌عمومی‌‌‌ و تدریس دروس تخصصی این رشته دعوت به‌عمل آمد، در نتیجه وی از شرکت ملی نفت ایران جدا و کار خود را به‌طور تمام وقت در این موسسه آغاز کرد و در سال ۱۳۵۰ کتاب “مدیریت و روابط‌عمومی‌‌‌” را تالیف نمود.

دکتر نطقی تا سال ۱۳۵۷، همزمان با پیروزی انقلاب، خود به‌عنوان رییس گروه آموزشی روابط‌عمومی‌‌‌ همچنان باقی ماند.

وی پس از پیروزی انقلاب، با توجه به حذف رشته روابط‌عمومی‌‌‌ از نظام آموزشی کشور همچنان به فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و مشاوره‌ای خود با مدیران واحدهای روابط‌عمومی‌‌‌ کشور و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی (دانشکده علوم ارتباطات) ادامه داد که در پی تلاش‌های ایشان و دکتر کاظم معتمدنژاد و همکاری و هماهنگی مسئولان آموزش عالی، رشته علوم ارتباطات اجتماعی در سال ۱۳۶۸ مجددا در داخل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی راه‌اندازی شد.

دکتر حمید نطقی به عنوان بنیان‌گذار و پدر روابط‌عمومی‌ نوین ایران در ۲۵ تیرماه سال ۱۳۷۸، به‌درود حیات گفت.

 

دوم: بزرگداشت روز جهانی روابط‌عمومی

فعالان روابط‌عمومی از سرتاسر جهان قرار است دومین سال «روز جهانی روابط‌عمومی» را دور هم جشن بگیرند که این‌ یک افتخار بزرگ برای صنعت روابط‌عمومی در جهان به‌شمار می‌آید. این جشن بزرگ و جهانی قرار است در روز شانزدهم جولای ۲۰۲۲ و به شکل‌های مختلفی ازجمله گردهمایی‌های حضوری، تعاملات آنلاین و سایر فعالیت‌ها برگزار گردد.

در ماه اوت سال ۲۰۲۰، آینی آدکونله بنیان‌گذار و مدیرعامل بلک‌هاوس‌مدیا، بر نیاز مبرم معرفی روابط‌عمومی به جهانیان به‌بهترین و مؤثرترین شکل ممکن تأکید کرده و معتقد است که روابط‌عمومی جزو آن دسته از حرفه‌هاست که بسیار مورد کج‌فهمی و سوءبرداشت قرار گرفته است حال‌آنکه جزو مهم‌ترین جنبه‌های استراتژیک هر کسب‌وکار و نهادی محسوب می‌شود که قادر است آن‌ها را به اهداف موردنظرشان نزدیک کند و از وقوع بسیاری از مشکلات و بحران‌ها برای شرکت‌ها و کشورها جلوگیری به‌عمل آورد.

بسیاری از فعالان حوزه روابط‌عمومی امیدوارند از طریق جشن گرفتن روز جهانی روابط‌عمومی این پیام را برای تمام مردم جهان و شرکت‌ها و سازمان‌ها برسانند که می‌توانند به شکل بهتری از مزایای روابط‌عمومی بهره‌مند گردند و در حوزه‌های مرتبط با آن دست به نوآوری بزنند.

درواقع علت انتخاب روز ۱۶ جولای برای برگزاری روز جهانی روابط‌عمومی این بوده که این روز مصادف است با روز تولد ایوی‌لی که یکی از چهره‌های ماندگار و بزرگ تاریخ روابط‌عمومی به‌شمار می‌آید و امید آن است که امسال و با برگزاری این جشن بزرگ، گامی اساسی و مهم در راستای درک هر چه ‌بهتر و کامل‌تری از حرفه روابط‌عمومی برداشته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *